Новина


1 грудня - 30-та річниця Всеукраїнського референдуму про незалежність

30 років тому відбулася доленосна для України подія – 1 грудня 1991 року український народ на Всеукраїнському референдумі закріпив історичне рішення - Акт проголошення незалежності України. 
На референдум було винесено одне питання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?». Текст Акту, ухваленого позачерговою сесією Верховної Ради УРСР 24 серпня 1991 року, яким проголошувалося створення самостійної держави - України, було наведено у виборчому бюлетені.
Понад 90 відсотків громадян, які взяли участь у референдумі, підтвердили рішення парламенту. 
Результат референдуму мав величезне значення: 30 років тому ми консолідувалися навколо ідеї української державності, довели світові і, перш за все, собі, що ми - народ, який прагне творити власну долю на власній землі.
Відтоді рішення, прийняте на референдумі в 1991 році, підтвердили мільйони українців під час Революції Гідності і тисячі українських бійців на Сході України.
Нині, як і тоді, ми маємо бути єдиними в наших прагненнях та діях. Адже тільки так зможемо збудувати вільну, демократичну, сильну, економічно і духовно багату державу - Україну!