Новина


16 травня - День пам'яті жертв політичних репресій

Щороку в третю неділю травня ми схиляємо голови в жалобі перед нашими земляками - невинними жертвами кривавого тоталітарного режиму.
В цей день ми вшановуємо пам’ять убитих і закатованих українців – жертв політичного терору радянської влади. Намагаючись позбавити наш народ душі, було сплюндровано, приречено на муки, голодну смерть у таборах, заслано в далекі безлюдні землі мільйони невгодних режиму людей – селян і робітників, учителів і священиків, науковців і письменників.
Попри нелюдські знущання та величезні втрати, український народ зміг вистояти й здобути омріяну поколіннями незалежність. І сьогодні ми не маємо права відступати. Ми зобов’язані захистити свою державу, свою свободу, свій демократичний вибір, свій європейський вектор.
З метою вшанування пам'яті людей, котрі загинули у ті жахливі роки, керівництвом міста буде покладено квіти та запалено лампадки до пам’ятних знаків та місць поховань репресованих.
Також просимо керівників релігійних громад провести поминальні служби за усіма Борцями за волю та незалежність України, жертвами політичних репресій.
Вічна їм пам'ять! Вічна слава тим Героям, які живуть поруч з нами!
Слава Україні!
Міський голова Василь АНТОНЮК