Новина


Черговий Духовний ранок відбувся у Дубенській міській раді

На черговий Духовний ранок сьогодні, 13 вересня, у стінах Дубенської міської ради зібралися представники влади, духовенства та громадськості міста. Зустріч організатори присвятили актуальній “вересневій” темі - навчанню та вихованню дітей, і запросили до розмови працівників галузей освіти та культури міста, представників молодіжних організацій та волонтерської спільноти.
“Навчай юнака змолоду" - звучала тема Духовного ранку. Тож присутні церковнослужителі, освітяни, посадовці та громадські діячі ділились власними думками та досвідом щодо організації навчально-виховного процесу в Україні в умовах війни та зважаючи на її наслідки в майбутньому. Адже в цей непростий час особливо важливо ростити освічене й духовно багате покоління майбутніх українців, яким розвивати, відбудовувати й розбудовувати нашу країну. Для цього потрібно об'єднувати зусилля родини, школи, церкви та держави у вихованні дітей, особливу увагу приділяти дітям із сімей у складних життєвих обставинах. Наголошувалось на необхідності інтегрувати християнські мотиви у освітній процес, включати в систему навчання та виховання дітей біблійні істини, які поряд з правовими нормами мають бути моральними орієнтирами для всього суспільства та кожної особистості.
Усі учасники духовного заходу на чолі з міським головою Василем Антонюком піднесли спільну молитву, озвучену настоятелем храму Різдва-Пресвятої Богородиці м.Дубно, протоієреєм Іваном Дудою, за Україну та її захисників, за українських дітей та усіх українців, котрі потребують в цей час підтримки, за перемогу правди й справедливий мир.