Новина


До вас іде інспектор праці!

На Рівненщині триває цільова інформаційна кампанія з детінізації зайнятості
Цільова інформаційно-роз’яснювальна декада #Управління_Держпраці у Рівненській області спрямована на сфери торгівлі, послуг, громадського харчування та тимчасового розміщування. Саме вони є одними з найбільш ризикових в контексті неоформленої праці.
Впродовж останньої декади січня фахівці Управління проведуть інформаційні заходи з суб’єктами господарювання про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. За допомогою різних форм комунікації, як масових публічних, так і безпосередніх візитів за місцем здійснення господарської діяльності, заплановано охопити максимальну кількість роботодавців та працівників.
Інформаційна декада триває на виконання доручення Прем’єр-мініста України О.Гончарука від 22.01.2020 №2313/0/1-20 про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами.
Заходи проводять фахівці Управління Держпраці разом з представниками органів місцевого самоврядування, яким делеговані повноваження здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, Державної податкової служби, Пенсійного фонду, Державної служби зайнятості, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, місцевих державних адміністрацій.