Новина


Другий фотосет у Дубні

Сім днів II Всеукраїнського фотопленеру «Дубно очима українських фотохудожників» стали надзвичайно насиченими та емоційними.
Неповторні краєвиди Дубна з його замком, старими вуличками, пам'ятками архітектури, різними фігурами...  зачаровують погляд та наштовхують на творчість.
На черговий Дубенський фотопленер з'їхалися 9 фотохудожників, членів Національної спілки фотохудожників України (НСФХУ), з різних куточків країни.
Програма була насиченою - це не лише відвідування пам'яток культури, а й зустрічі зі священниками, народними майстрами Дубенщини, видатними спортсменами. Несподіваними пунктами програми для учасників стали катання та веслування на човні “Дракон”, пікнік на Гончарівці...  
Тисячі знімків, які не лише зафіксували незабутні краєвиди, зупинили на згадку миттєвості одного дня з життя міста, а й вказали на недоліки, які псують враження про місто, що і стало предметною розмовою на “годині спілкуванні митців з міським головою”. 
Слід сказати, що погода під час проведення фотопленеру була надзвичайно мінливою, сонце змінював дощ та навпаки. Це давало можливість фотомитцям робити дивовижні кадри, вправлятися в різних техніках фотозйомки та композиційних прийомах.
Першим невеличким підсумком став вернісаж, який проходив у залі палацу Любомирських Дубенського замку, на якому прозвучали теплі слова вітань. Василь Антонюк висловив  фотохудожникам подяки за сприяння у популяризації історико-культурного потенціалу міста Дубна в Україні та за її межами. 
Світлини учасників пленеру можна побачити на виставці у замку. Тисячі знімків професійних фотографів залишилися на згадку про Дубно, а найкращі світлини ввійдуть у фотобуклет і стануть своєрідним підсумком проведеного пленеру.
Організатор пленеру, Дубенська міська рада, щиро висловлює велику вдячність за фінансову підтримку депутату Рівненської обласної ради Богдану Файфурі, дирекції Дубенської філії університету “Україна”, за незабутній солодкий подарунок господині “Солодкого дому” Наталії Мудрик, за допомогу в організації  і проведенні Національній спілці фотохудожників України, Дубенському історико-культурному заповіднику, перевізникам міста, за смачні обіди працівникам кафе-бару “Гранд”, всім, хто добрим словом і конкретними справами допомагав спільній справі.