Новина


Дубенчани вшанували пам’ять жертв голодоморів в Україні

Щороку, у останню суботу листопада, Україна в жалобі вшановує пам’ять жертв голодоморів. Ось і сьогодні у Дубні відбулися традиційні скорботні заходи.
Представники влади та громадськості, небайдужі дубенчани прийшли на територію храму Вознесіння Господнього УГКЦ, щоб покласти квіти до пам'ятного знаку жертвам голодоморів. У заході взяли участь міський голова Василь Антонюк, народний депутат України Олександр Аліксійчук, секретар міської ради Віктор Недашковський, заступники міського голови Мар'яна Мудрик та Михайло Антонюк, депутати та працівники міської ради, представники районної влади. Настоятель храму о.Андрій Коваль відслужив заупокійну молитву.
Вшанування продовжилося годиною пам'яті “Вічна пам'ять замореним голодом” на майдані Незалежності. Священники на чолі з благочинним о.Василем Лозинським провели панахиду за померлими від голодоморів.  
Опісля панахиди присутні взяли участь в традиційній всеукраїнській акції «Запали свічку пам'яті!», сформувавши з запалених лампадок вогненний хрест, що символізує скорботу нації за усіма закатованими голодом співвітчизниками.