Новина


Дубенська міська рада звернулась до Президента та народного депутата щодо завершення реконструкції мосту

Сьогодні депутати міської ради під час чергової 5-ї сесії схвалили звернення до Президента України Володимира Зеленського та народного депутата Олександра Аліксійчука щодо забезпечення проведення якісних робіт по реконструкції мосту через р.Іква в місті Дубно та сприяння у їх фінансуванні в 2021 році. Дане звернення обумовлене тим, що цей об'єкт внесено в перелік Президентської програми державного фінансування  “Велике будівництво” та фінансується за рахунок Дорожнього фонду.
 Ініціатором проведення реконструкції мосту в 2017-2019 роках виступала Дубенська міська рада. В квітні 2020 році, коли цей об'єкт ввійшов в перелік Програми, функції замовника будівництва та коригування проекту було передано Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної державної адміністрації. 
“З часу початку робіт по реконструкції мосту пройшло 3 місяці, однак ознак завершення робіт, котрі регламентували підрядники на початку, не прослідковуються. До того ж силами Дубенської міської ради для пришвидшення будівельних робіт було встановлено тимчасовий понтонний міст для руху автомобілів та пішоходів в об'їзд. Жителям та гостям  міста Дубно  часткове перекриття руху автотранспорту та пішоходів на час реконструкції становить великі незручності... Через нього проходить дорога державного значення М-19 та він є єдиним шляхом для  жителів міста,  щоб дістатись на роботу, в школи, дитячі садочки, лікарню та інші соціально-адміністративні об'єкти...”, - наголошується у зверненні.
Тож Дубенська міська рада просить у Президента та народного депутата допомоги у забезпеченні проведення якісних робіт по вказаному об'єкту в місті Дубно та сприяння у його  фінансуванні в 2021 році.