Новина


Енергоефективний проєкт «Теплі школи та садочки …» продовжено

Термін виконання робіт у проєкті «Теплі школи та садочки …» продовжено по грудень 2021 року. Проєкт «Теплі школи та садочки – запорука здоров’я дітей: комплексний проект з підвищення енергоощадливості освітніх закладів міста Дубно» реалізується у місті Дубні за співфінансування Європейського Союзу в рамках Регіональної програми для країн Східного Партнерства щодо підтримки Угоди Мерів, як флагманської ініціативи зі сталого муніципального розвитку. 
На сьогодні у проєкті повністю завершено роботи у дитячому садочку №4. Цей садок став єдиним у Рівненський області термомодернізованим закладом зігдно зі стандартами ЄС. Завдяки термомодернізації досягнуто високого рівня загальної економії енергії – це 57 % відносно очікуваних 51 %.
Також у Дубно в межах проєкту відбувається будівництво котельні поруч ліцею №7, комплексна термомодернізація початкової школи та капітальний ремонт теплової мережі і системи опалення ліцею №6.
За період роботи проєкту проведено ряд додаткових технічних обстежень та комплексні енергетичні аудити будівель та мереж. Це значно розширило перелік енергоефективних заходів, котрі необхідно втілити на об’єктах. Відтак виникла потреба у розширенні часових меж для якісного виконання робіт. Робота над продовженням термінів проєкту розпочалася у серпні 2021 року. Для цього було підготовлено ряд документів з обґрунтуванням необхідності перенесення кінцевого терміну проєкту і, в першу чергу, для завершення усіх розпочатих робіт. 
Важливим і вирішальним етапом у цьому став робочий візит міського голови Василя Антонюка та проєктного менеджера команди проєкту Юрія Момотюка у Представництво Європейського Союзу в Україні. І відтепер грантовий контракт ENI/2017/393-175 від 28.12.2017 EuropeAid/155713/DH/ACT/Multi проєкту технічної допомоги Європейського Союзу «Теплі школи та садочки – запорука здоров’я дітей: комплексний проект з підвищення енергоощадливості освітніх закладів міста Дубно» продовжено по грудень 2021 року. Втілення такого проєкту у життя в нашому місті – це не лише економія енергоресурсів, бюджетних коштів, зменшення викидів СО₂ – це також важливий внесок до збереження екології та загальної політики енергонезалежності України.