Новина


Інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене»

В рамках щорічної Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції "Відповідальність починається з мене" 14 січня відділом у справах молоді та спорту Дубенської міської ради та працівниками сектору ювенальної превенції Дубенського відділу поліції проведено профілактичну акцію з метою попередження продажу неповнолітнім особам алкогольних та тютюнових виробів у торгових об'єктах, які торгують алкогольними напоями та тютюновими виробами. Працівниками відвідано понад два десятки таких закладів.
Під час акції було розміщено тематичну соціальну рекламу, проведено роз’яснювальну роботу з продавцями на предмет обов’язкової перевірки віку покупців та про санкції за порушення працівником підприємства торгівлі або громадського харчування – торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами особам, які не досягли 18 років.
Продавцям та власникам торгівельних закладів наголосили, що у разі виявлення даного порушення за санкцією ч. 2 ст. 156 КупАП, порушник сплатить штраф у розмірі від 6800 грн до 13600 грн. Рішення у цих справах приймають адмінкомісії при виконавчих органах міських, сільських або селищних рад за місцем проживання порушників.
Нагадуємо, що рейди по виявленню фактів продажу алкоголю та тютюнових виробів будуть проводитись постійно, адже суб’єкти господарювання та безпосередньо продавець повинен неухильно дотримуватися чинного законодавства та нести адміністративну відповідальність за неправомірні дії. Отож, будьте свідомі та законослухняні!
А небайдужим містянам пропонуємо оперативно реагувати на факти порушень обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів та звертатися на телефони гарячої лінії 102.