Новина


Канали повідомлення про корупцію в умовах воєнного стану

З метою забезпечення системного та безперервного характеру здійснення заходів із запобігання та виявлення корупції в Дубенській міській раді та належної організації роботи каналів отримання повідомлень про корупцію, отримання та розгляду повідомлень про корупцію в умовах воєнного стану - міська рада забезпечує прийом та розгляд повідомлень від осіб, які добросовісно повідомляють про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції».
На внутрішні та регулярні канали повідомлення про корупцію можна повідомляти інформацію не тільки про корупцію, але і про дії диверсантів, колаборантів, пересування ворожих військ, активи осіб, причетних до агресії рф, випадки розкрадання гуманітарної допомоги, зловживань під час евакуації населення, а саме:
 - шкоди обороноздатності та державному суверенітету України (наприклад, розкриття місцезнаходження українських військ, поширення ворожої пропаганди, державної зради і колаборації з країною-агресором тощо), яку потрібно негайно передати органам Служби безпеки України.
 - різних видів зловживань (наприклад, неправомірне підвищення цін на продукти або ліки, завищення цін за оренду житла для внутрішньо переміщених осіб, отримання незаконної плати за евакуаційні перевезення чи за оформлення гуманітарної допомоги тощо), яку потрібно розглянути в межах компетенції та ождночасно інформувати органи Держспоживслужби чи Національної поліції України.
 - нових видів шахрайства (наприклад, створення фішингових сайтів благодійних фондів, фейкових оголошень щодо збору грошей на лікування постраждалих від війни, листів нібито від імені НБУ щодо переказів коштів на допомогу ЗСУ у криптовалюті тощо), яку потрібно негайно передати Департаменту кіберполіції Національної поліції України.
- активів осіб, причетних до агресії російської федерації проти України, за кордоном, яка збирається на Порталі повідомлень про активи осіб, причетних до агресії рф проти України.
Ця інформація може сприяти викриттю корупції, притягненню винних осіб до відповідальності, утвердженню принципів доброчесності та навіть порятунку людського життя.
Будь-яка особа за наявності обґрунтованого переконання, що інформація є достовірною, має право повідомити про порушення. Особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, перебувають під захистом держави відповідно до чинного законодавства.
Ви можете залишити відповідне повідомлення, інформація в якому стосується конкретної особи та містить фактичні дані, які можуть бути перевірені. Всі повідомлення розглядаються уповноваженим з питань запобігання та виявлення корупції згідно з вимогами законодавства.
Телефон “гарячої лінії” Дубенської міської ради:  03656 3-22-00.
Телефон Уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції Дубенської міської ради: 03656 3-23-20
Електронна пошта: rada@dubno-adm.rv.ua.,  або 102.
Анонімні звернення розглядатимуться уповноваженим з питань запобігання корупції відповідно до вимог ст.53 Закону України «Про запобігання корупції».