Новина


Комісія ТЕБ та НС працює над запобіганням поширенню в місті Дубно COVID-19

5 серпня відбулося позачергове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Дубно. Комісією розглядалось питання “Про заходи запобігання поширенню в місті Дубно гострої респіраторної хвороби COVID-19”. 
На засіданні було відзначено, що епідеміологічна ситуація в Дубні погіршилась, існує небезпека значного поширення хвороби COVID-19.
З урахуванням доповіді та за результатами обговорення порядку денного Комісією визначено ряд робіт та їх виконавців для запобігання поширенню у місті коронавірусної інфекції.
Керівникам ПрАТ “Дубномолоко”, ТзОВ “Класік”, ПрАТ “Західний тогово-промисловий Дім” спільно з Дубенським міськрайонним відділом ДУ “Рівненського обласного лабораторного центру МОЗ України” організувати  проведення дезінфекційних заходів у приміщеннях осередку захворювання, визначити перелік контактних осіб, забезпечити  контроль за дотриманням ними правил самоізоляції. Провести тестування працівників цеху нарізки ПрАТ “Дубномолоко” щодо виявлення серед них можливих випадків захворювання на COVID-19.
Дубенському відділу поліції ГУ Національної поліції в Рівненській області, Дубенському міськрайонному управлінню ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області потрібно забезпечити контроль за дотриманням обмежувальних карантинних заходів, маскового режиму на ринках, в закладах торгівлі, громадському транспорті, закладах громадського харчування. Особливу увагу звернути на недопущення стихійної торгівлі, що часто виникає в центральній частині міста, в районі автовокзалу, поблизу торговельної мережі “Хмільники”.
Керівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності доручено забезпечити на підпорядкованих об'єктах суворе дотримання персоналом та відвідувачами встановлених в місті карантинних обмежень. Розглянути можливість переходу працівників (особливо виробничих підприємств) на позмінну роботу вахтовим методом по 14 днів.
Відділу охорони здоров'я міської ради, керівникам медичних закладів міста  взяти на особистий контроль дотримання заходів безпеки щодо недопущення спалаху хвороби COVID-19 в міських медичних установах.