Новина


Міський голова Василь Антонюк просить духовенство та релігійні організації поставитись відповідально до заходів безпеки щодо недопущення поширення епідемії коронавірусу

Міський голова Василь Антонюк вчергове зустрівся з керівниками релігійних громад Української православної церкви міста Дубно щодо дотримання заходів безпеки для недопущення поширення епідемії коронавірусу. Також у зустрічі взяли участь заступник міського голови Василь Скринчук, заступник начальника Дубенського відділу поліції Сергій Юрковський, відповідальні працівники міської ради. 
На зустрічі було обговорено організаційні моменти забезпечення протиепідемічних заходів під час здійснення у храмах богослужінь та виконання релігійних обрядів.
Очільник міста вчергове звернувся до священнослужителів із наполегливим проханням вжити заходів з безпеки парафіян, забезпечити дотримання санітарно-гігієнічних норм та належне розміщення людей, дотримуватись правил карантинного режиму: 
  • -посилити заходи протиепідемічної безпеки в храмах;
  • -обмежити масові зібрання людей (не більше 10 осіб одночасно);
  • -забезпечити відстань між людьми не менше 1,5 м;
  • -запровадити вживання гучномовця для транслювання богослужіння надворі чи організувати онлайн-трансляцію. 
Вкрай важливо залишатися вдома тим, хто перебуває в зоні підвищеного ризику: особам старшого віку, батькам з малими дітьми, особам з ознаками респіраторних інфекцій, тим, хто недавно повернувся з територій, де поширений коронавірус, і хто з ними проживає. 
Представників релігійних громад попередили про відповідальність за порушення карантинних норм.
Міський голова висловив сподівання на взаєморозуміння, аби спільними зусиллями протидіяти поширенню небезпечної хвороби на території міста.