Новина


Міський голова зустрівся з керівниками медзакладів міста

1 квітня в Україні стартував другий етап медреформи - розпочалися зміни у вторинній (спеціалізованій) та третинній (високоспеціалізованій) допомозі пацієнтам. Запрацювала перша в Україні Програма медичних гарантій - перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту.
Всі комунальні медичні заклади міста Дубна підписали договори з Національною службою здоров'я України (НСЗУ) на надання медичних послуг за Програмою медичних гарантій.  
Тож сьогодні міський голова Василь Антонюк зустрівся з директорами та бухгалтерами закладів охорони здоров'я з приводу старту другого етапу медичної реформи та готовності медичних установ міста до роботи в нових умовах. Адже відтепер заклади охорони здоров’я другого та третього рівня будуть фінансуватися за іншою схемою. Якщо раніше медичні установи отримували медичну субвенцію за кількістю «ліжкомісць», то з 1 квітня НСЗУ закуповуватиме у лікарень окремі медичні послуги відповідно до встановлених тарифів. 
Заслухавши присутніх керівників, очільник міста доручив узагальнити інформацію щодо потреб медзакладів та фінансової допомоги з міського бюджету на період адаптації до нових умов для надання якісної медичної допомоги дубенчанам.
Також під час зустрічі обговорено стан готовності медичних закладів міста до роботи в період епідемії, вживання заходів із запобігання поширенню вірусу COVID-19.