Новина


Найбільш дискусійні земельні питання на сесії міської ради

12 березня відбулася чергова сесія Дубенської міської ради. Зі 102 питань порядку денного  79 становили земельні питання, розгляду яких депутати традиційно приділяють важливу увагу.
Одним з питань, яке викликало неоднозначну оцінку міських обранців, було затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки на вул. Скарбова 10.
На дану земельну ділянку для обслуговування адміністративного будинку і господарських споруд посвідчено право постійного користування Публічного акціонерного товариства “Національна акціонерна страхова компанія “Оранта” згідно державного акта серії І-РВ № 002132 від 17.12.1999 (старого зразка). Згадана адміністративна будівля, розміщена на цій земельній ділянці, була переоформлена та на даний час належить на праві власності ТзОВ “ДБК РЕНТБУД”. Проте, право постійного користування “Орантою” наразі не припинено.
Варто наголосити, що загальна площа вказаної ділянки становить 0,1900 га. Тоді як саме приміщення займає площу менше 400 кв.метрів (0,0400 га). Все інше - прилегла територія, основну частину якої становить “зелена” зона, що використовується місцевими жителями.
Очевидно, що новий власник приміщення претендуватиме на оформлення земельної ділянки не лише тієї, яка потрібна для обслуговування будівлі, а на всю площу, котра перебувала в постійному користуванні “Оранти”.
Рішення депутатами не було підтримано.
З невідомих необгрунтованих причин не проголосовано рішення про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування КП “Дубноводоканал” на провулку Шкільному для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури, що перешкоджає подальшій реалізації проєкту з реконструкції басейну Дубенської ЗОШ №7. Зокрема, на вказаній земельній ділянці має будуватись котельня для опалення приміщень школи та басейну, міського будинку культури та ДНЗ №2. Окрім того, для забезпечення функціонування басейну необхідно збудувати зовнішні мережі водопостачання та водовідведення, а також систему відведення поверхневих та дощових вод з цього масиву.