Новина


Особлива увага виконкому - стану укриттів та підготовці до зими

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету Дубенської міської ради. У ході роботи було розглянуто понад тридцять питань порядку денного.
Особливу увагу члени виконкому приділили розгляду питань про підготовку закладів освіти м. Дубна до нового 2022-2023 навчального року та стан готовності у них місць для укриття. Начальник управління освіти Наталія Іваницька доповіла, що для успішного функціонування галузі освіти м. Дубна управлінням освіти Дубенської міської ради видано відповідні накази, розроблено відповідні заходи, які уже виконуються педагогічними колективами. З метою якісної підготовки до нового навчального року заклади освіти міста отримали кошти для придбання будівельних та господарських матеріалів, миючих та дезінфікуючих засобів, електротоварів, канцтоварів, оргтехніки та іншого у сумі 3 мільйони 266 тисяч гривень.
Міський голова Василь Антонюк наголосив на важливості завершення до початку навчального року капітального ремонту Дубенської початкової школи (НВК “ЗНЗ-ДНЗ”), щоб усі діти змогли вчасно приступити до навчання. Міською радою закладено необхідні для цього кошти у бюджеті міста.
 Разом з тим, відомо, що обов’язковою умовою для відновлення освітнього процесу в закладах освіти під час дії воєнного стану в новому 2022-2023 навчальному році є наявність укриттів. З цією метою розпорядженням міського голови було створено комісію для вивчення можливостей переобладнання підвальних приміщень закладів освіти під захисні споруди. За підсумками перевірки визначено комплекс ремонтно-будівельних та господарських робіт, котрі закладам освіти міста необхідно виконати для приведення наявних укриттів у відповідність до використання за призначенням. Для проведення даних робіт з бюджету Дубенської міської територіальної громади уже виділено 1 мільйон 280 тисяч гривень, заплановано виділити ще 3 мільйони гривень.
Ще одним важливим питанням порядку денного виконкому був хід підготовки підприємств, установ, організацій міста до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років. Начальник управління житлово-комунального господарства Ілля Онисько повідомив, що підготовка міського господарства до зими уже розпочата, рівень готовності становить понад 30%. Першочергова увага міської влади зосереджена на  підготовці теплового господарства міста. Основна робота наразі спрямовується на модернізацію міських котелень шляхом встановлення твердопаливних котлів для зменшення споживання природного газу та заготівлю необхідних обсягів палива.
Також під час засідання члени виконкому прийняли ряд рішень з питань захисту прав дітей, благоустрою, містобудування і архітектури, соціального спрямування.