Новина


Розкажіть світові про незламність українців: триває ХІІІ всеукраїнський конкурс для старшокласників «Я - журналіст!»

До 1 березня триває прийом робіт на ХІІІ всеукраїнський конкурс учнівських творчих робіт «Я - журналіст!». Цільова аудиторія конкурсу - учні 8-11 класів загальноосвітніх шкіл, а також учні та студенти профтехучилищ та коледжів. Участь безкоштовна. Ключовим словом цьогорічного конкурсу організатори визначили незламність.
Організатор конкурсу - секретар Національної спілки журналістів України, засновник Школи універсального журналіста Віталій Голубєв. Співорганізатори - Видавничий дім «ОГО», Департамент освіти і науки Рівненської облдержадміністрації та Національний університет «Острозька академія». Цьогорічний конкурс проходить за підтримки Рівненської обласної військової адміністрації (начальник Віталій Коваль).
Як зазначається у Положенні про конкурс, повне формулювання конкурсної теми звучить так: «Розповідаю світові про незламність українців». Учасники можуть розкривати цю тему, розповідаючи про незламність захисників України на фронті, а можуть висвітлити її на прикладах волонтерської діяльності, роботи вчителів, медиків, енергетиків, журналістів, підприємців, усіх, хто своєю самовідданою працею, своєю незламністю зміцнює Україну в умовах протистояння російській військовій агресії, робить внесок у нашу майбутню перемогу.
Робота може бути підготовлена в будь-якому жанрі, який обере учень - твір-роздум, інтерв’ю, портрет, репортаж тощо. На конкурс прийматимуть статті, фото та відео. Участь безкоштовна. Роботи прийматимуть до 1 березня 2023 року, оголосити підсумки й нагородити переможців планують у квітні 2023 року.
Конкурс «Я - журналіст!» проводиться з 2009 року. Народився він  у Рівному, а з 2016 року став всеукраїнським. Відтоді нагородження переможців відбувається у Національній спілці журналістів України.
Щороку конкурс «Я - журналіст!» збирає 500-800 учасників з усіх областей нашої держави. Традиційно найбільше конкурсантів - зі східних і південних регіонів України. Про призовий фонд дбає його організатор, залучаючи, за можливості, меценатів. Роботи переможців і учасників публікують на сайті «Я - журналіст!» за посиланням ij.ogo.ua.
Умови конкурсу «Я - журналіст!» 2022 року можна прочитати за посиланням:
https://bit.ly/3F9RQQy