Новина


У Дубенському костелі вперше зазвучав орган

Цьогоріч престольне свято в римсько-католицькій парафії святого Йоана Непомука ознаменувалося важливою подією – освяченням органу, величне і піднесене звучання якого відтепер супроводжуватиме богослужіння в костелі у місті Дубно. Наразі це єдиний на Рівненщині орган у діючому храмі.
Музичний інструмент вдалося встановити за фінансового сприяння Дубенської міської ради – на це з бюджету міста було спрямовано 100 тисяч гривень. До урочистої святкової літургії долучились представники міської влади, презентувавши прихожанам та настоятелю парафії вітання від Дубенської громади. Ординарій Луцький єпископ Віталій Скоморовський передав Подяку міському голові Василю Антонюку за активну допомогу у справі встановлення органу у парафіяльному храмі. 
Слід зазначити, що це не перший вагомий внесок у розвиток костелу святого Йоана Непомука, який є пам’яткою архітектури - на святкування 400-річчя костелу за кошти міського бюджету Дубна були подаровані дзвони, виготовлені польськими майстрами із високоякісного сплаву за старовинною технологією. 
Загалом Дубенська міська рада впродовж більше десяти років за Програмою розвитку державно-церковних відносин у м.Дубно в межах можливостей надає підтримку у вирішенні актуальних проблем діяльності церков та релігійних організацій міста різних конфесій задля збереження духовності нашого міста.