Новина


У Дубні проведено презентацію "ПЛАСТу"

25 вересня у Дубні на території відпочинкового простору “Острівок” Рівненським обласним молодіжним пластовим вишкільним центром спільно з пластунами станиці Смизької територіальної громади проведено презентацію НСОУ "Пласт". Організаторами заходу стали БО Фонд громади міста Дубна “Добробут” та відділ у справах молоді та спорту Дубенської міської ради.
Головною метою зустрічі було ознайомити молодь та потенційних майбутніх волонтерів організації з життям дітей в Пласті, з виховними методами та атмосферою пластових заходів.
На презентацію завітали понад тридцять зацікавлених осіб. Це громадські активісти, освітяни, батьки, підлітки та сім'ї з дітьми.
Всі учасники заходу мали змогу прослухати розповідь про історію заснування Пласту, мету організації, пластові улади, принципи пластової методи та ін. Також відбулися невеличкі практичні заняття зі знайомства та практичного використання однострою, складання виряду в мандрівку, тренування пам'яті в грі Кіма, майстерка з плетіння паракордових браслетів. На завершення присутні грали пластові ігри та співали повстанські пісні за спільною ватрою.
Сподіваємося, що організаторам вдалося зацікавити дорослих та молодь, і маємо надію, що  таки знайдуться ініціативні люди, готові організувати осередок Пласту в нашому місті.
Сьогодні кожен на своєму місці, влада, громадськість, освітяни, маємо зробити все, аби молоде покоління виростало і виховувалося на високих моральних та духовних засадах патріотизму, фундаментом якого є віра, мова, історія та культура. Саме це нам пропонує Пласт! Крім гартування тіла, важливо гартувати дух - незламний дух патріота, непереможний дух українця!