Новина


У Дубні запрацювала виставка, присвячена проблемі домашнього насильства

30 листопада у Дубні в палаці князів Любомирських Державного історико-культурного заповідника м.Дубно відкрилася виставка «Річ у тім», присвячена проблемі домашнього насильства. Експозиція складається з 16 плакатів, на яких відомі особистості тримають в руках предмети, що найчастіше стають знаряддями домашнього насильства.
На відкритті виставки були присутні заступниця міського голови Мар'яна Мудрик, депутати Дубенської міської ради Микола Ткачук та Артур Биць, виконуючий обов’язки начальника Дубенського відділу поліції Сергій Савран, представники обласної та районної влади, відповідальні працівники поліції та соціальних служб.
Виставка проходить в межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», за ініціативи МВС, під патронатом Першої Леді України Олени Зеленської, Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та за підтримки міжнародних партнерів.
Для протидії домашньому насильству в Україні діє урядова гаряча лінія 15-47, за якою цілодобово можуть звернутись постраждалі або ж люди, котрі стали свідками насилля в сім'ї.
У місті Дубні з проблемами домашнього насильства та для протидії цьому негативному суспільному явищу працюють управління праці та соціально захисту, служба у справах дітей, міський центр соціальних служб.
Виставка «Річ у тім…» діятиме в Дубенському замку до 7 грудня.