Новина


Важлива увага - стану готовності укриттів

15 серпня відбулася чергова нарада міського голови Василя Антонюка з керівниками закладів освіти, медицини, культури та начальниками профільних управлінь міської ради щодо стану готовності захисних споруд у підпорядкованих їм будівлях.
Особливу увагу приділено підготовці укриттів у школах і садочках. Перед нарадою очільник міста проінспектував облаштування місць захисту у закладах освіти.
Наразі підготовка йде згідно плану, до навчального року практично всі навчальні установи будуть готові. Їх остаточну відповідність вимогам чинного законодавства перевірятиме спеціальна комісія, адже пріоритетом є життя та здоров'я кожного учасника освітнього процесу.
До слова, серед батьків школярів міста Дубна було проведено опитування щодо формату навчання, у якому взяли участь 3966 осіб. 46% опитаних батьків висловились за дистанційну форму, 29% - за очну, 25% - за змішану.
Слід зазначити, що усі ліцеї міста забезпечені захисними спорудами, у ліцеях №1 та №2 - це найпростіші укриття, у решті - протирадіаційні укриття.
Що стосується дошкільних навчальних закладів, то укриття наявне лише у ДНЗ №6. Інші садочки на договірній основі використовуватимуть найближчі захисні споруди в сусідніх будівлях (ДНЗ №2 - у ліцеї №7, ДНЗ №3 - у школі мистецтв та управлінні освіти, ДНЗ №4 - у Дубенській міській раді, ДНЗ №5 - у Церкві Адвентистів Сьомого Дня, ДНЗ №7 - у будинку на вулиці Мирогощанській, 67 (ОСББ “Злагода”)).
“На облаштування укриттів у навчальних закладах та ДНЗ міста Дубна з міського бюджету було виділено понад 6 мільйонів гривень, роботи проводяться уже кілька місяців, наразі процес підготовки завершується. Міською владою та керівниками освітніх установ робиться все можливе, щоб забезпечити безпеку дітей”, - наголошує міський голова Василь Антонюк.
Також тривають роботи з облаштування і покращення укриттів у закладах охорони здоров'я, культури, житлових будинках та установах міста.   
Розпорядженням міського голови закріплено посадових осіб міської ради для здійснення додаткового контролю за станом виконання ремонтних робіт закладів освіти, захисних споруд цивільного захисту та приміщень для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у будівлях закладів, підприємств, установ, організацій комунальної власності територіальної громади міста Дубна.