Новина


Відбулася чергова сесія Дубенської міської ради

Сьогодні, 11 жовтня, під головуванням міського голови Василя Антонюка відбулася чергова сесія Дубенської міської ради. На порядок денний засідання було винесено 64 питання.
Першочергово депутати розглянули бюджетні питання - затвердили звіт про виконання  бюджету Дубенської міської територіальної громади за 9 місяців 2024 року та внесли необхідні зміни до головного фінансового документу міста. Зокрема, затверджено кошти субвенції на забезпечення харчування учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти на суму 3 мільйони 214 тисяч гривень. Додатково на харчування школярів початкової ланки ліцеїв та пільгових категорій учнів 5-11 класів з місцевого бюджету спрямовано 1 мільйон 313,9 тисяч гривень. Також затверджено субвенцію на закупівлю засобів навчання та комп'ютерного обладнання на оснащення навчальних кабінетів Дубенського ліцею №6 для викладання предмету “Захист України”. Певну суму коштів з бюджету громади спрямовано на підтримку військових частин. 
Тривалим обговоренням супроводжувався розгляд питання про академічний ліцей в Дубенській міській територіальній громаді. Аби висловитися з даного приводу на сесійне засідання завітали представники батьківської спільноти Дубенського ліцею №6, на базі якого й планується створення академічного ліцею в Дубні. Заслухавши усіх причетних до даного питання, більшістю депутатського корпусу було підтримано запропонований проєкт рішення. Документом пропонується визначити Дубенський ліцей №6 таким, на базі якого буде створено єдиний у місті Дубно академічний ліцей та міжшкільний осередок для викладання навчального предмета "Захист України". Підтримали депутати й відповідне звернення до Рівненської обласної ради та Рівненської обласної державної адміністрації щодо необхідності внесення змін до рішення Рівненської обласної ради від 20.09.2024 № 986 «Про затвердження плану формування мережі закладів освіти Рівненської області, що забезпечують здобуття повної загальної освіти».
Ще одним рішенням міської ради надано згоду на ініціювання та організацію співробітництва Дубенської міської територіальної громади з територіальними громадами Дубенського району щодо надання послуг Дубенським ліцеєм №6 Дубенської міської ради Рівненської області з викладання навчального предмету «Захист України».  
Депутатський корпус затвердив Програму охорони та збереження об’єктів культурної спадщини Дубенської міської територіальної громади на 2024 – 2027 роки. Також внесено зміни до Програми фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги” Дубенської міської ради на 2023-2025 роки, Програми поліпшення утримання об'єктів благоустрою на 2021-2025 роки та Програми надання фінансової підтримки військовим частинам Дубенського гарнізону та іншим військовим частинам Збройних сил України на 2023 - 2024 роки.
Окрім того, міські обранці погодили виділення коштів на надання матеріальної допомоги жителям міста та розглянули кілька десятків земельних питань. 
На завершення депутати озвучили свої запити та звернення, котрі стосувалися переважно здійснення благоустрою міських територій.