Новина


Вшанували пам'ять жертв Голокосту

Історія нашого міста тісно пов'язана з життям єврейської громади та Голокостом. До Другої світової війни єврейське населення у Дубні налічувало 49% від загальної кількості. Однак з початком війни у місті було утворено гетто, тисячі євреїв були знищені нацистами.
Тож сьогодні, 27 січня, у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, міський голова Василь Антонюк, відповідальні працівники міської ради та представники громадськості вшановували пам'ять загиблих людей, поклали квіти та запалили лампадки на місцях розстрілів громадян єврейської національності нацистськими окупантами на території міста Дубно. 
Учасники заходу долучились до всесвітньої кампанії  #WeRemember, яка покликана привернути увагу до боротьби з антисемітизмом і всіма іншими проявами ненависті. 
Окрім того, як і щороку, працівники управління праці та соціального захисту міської ради відвідали на дому й вручили продуктові пакети дубенчанам, які мають звання “жертва Голокосту”.
Також уже традиційно з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту керівниця клубу інтелектуальних жінок Дубенщини “Волинська азалія” Ерна Шевчук спільно з міським головою Василем Антонюком побували в “палаті Рози” Дубенського пологового будинку, облаштованій родиною Рози Ліпін — єврейки, яка проживала у Дубні й стала жертвою Голокосту, де вручили породіллі Олені традиційний букет "троянди від Рози" та подарунок для її новонародженої донечки.