Новина


Звернення міського голови

Шановні дубенчани!
Наближається величне свято Христового Воскресіння, на яке усі ми очікуємо з особливим трепетом, вірою та надією. 
На жаль, цьогоріч знову святкуватимемо в умовах карантинних обмежень, які тривають уже більше року. Епідемія коронавірусу внесла серйозні корективи у наше звичне життя та багаторічні традиції. Так, ми трохи звиклися і навчилися жити в нових умовах. Та маємо усвідомлювати, що все ж загроза не зникла. Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції у нашому міста, як в області та країні загалом, залишається напруженою. Ще нещодавно Рівненщина була на межі потрапляння до “червоної” карантинної зони, Дубенська міська лікарня була переповнена хворими. Дуже вас прошу зважити на це.
Традиційно під час святкування Великодня храми міста відвідує дуже багато людей. Більшість з нас у Великодню ніч беруть участь у церковних службах, освячують паски та інші страви.
Тож  в черговий раз  хочу звернутись до керівників релігійних громад, священників та прихожан з проханням дотримуватися усіх протиепідемічних заходів. Проводити богослужіння на свіжому повітрі та забезпечити онлайн трансляції. Також дотримуватися дистанції і маскового режиму. Це все потрібно робити задля безпеки наших громадян. 
Минулого року в нас був позитивний досвід підготовки до Великодня, надіюся, що цьогоріч буде так само. Сподіваюсь на вашу свідомість під час проведення богослужінь, святкування Великодня та відзначення поминальних днів.
Маю надію, що спільними зусиллями ми подолаємо пандемію, щоб святкувати Великдень у здоров'ї, у радості, у спокої, разом зі своїми ближніми. І хай Великодня свічка осяє всіх нас, і з нами буде Боже благословіння.
 
Міський голова Василь АНТОНЮК